Ar iedzīšanu Smeceres silā noslēdzas Eiropas junioru čempionāts biatlonā

Svētdien, 19. februārī ar iedzīšanas sacensībām “Smeceres sils” trasē Madonā noslēdzās Eiropas junioru čempionāts biatlonā. Sacensības norisinājās piecās disciplīnās – individuālajā, jauktajā un “1+1” stafetē, sprintā un iedzīšanā. Šodien labāko rezultātu, tāpat kā sprintā uzrādīja itālis Nikolo Betemps, Renāram Birkentālam izdevās ielauzties desmitniekā. Meiteņu startā vējš pieņēmās spēkā, kā rezultātā ātrākā – vakardienas sprinta bronzas medaļniece – Anaelle Bondo, tikmēr Sanita Buliņa – 21.
Divām zelta medaļām trešo šodien pievienoja itālis Nikolo Betemps, kurš kopā neaizverot trīs mērķus četrās šautuvēs, tuvāko konkurentu apdzina par 49 sekundēm. Kā otrais francūzis Džefrijs Džakess, bet par tieši minūti lēnāks kā līderis, Itālijas izlases sportists Kristofs Pirčers, abiem neizverot divus mērķus. Renārs Birkentāls rezultātā desmitais, kopumā neaizverot piecus mērķus. Imantam Maļinam arī piecas kļūdas šautuvē, kā rezultātā – 48. pozīcija.
Meiteņu konkurencē labāko sešiniekā četras Francijas izlases sportistes, tostarp arī zelta godalgas ieguvēja Anaelle Bondo, kura par spīti 3 kļūdām, finišēja teju par 50 sekundēm ātrāk par savu tuvāko sekotāju. Sudraba godalga Bulgārijas sportistei Lorai Hristovai, savukārt bronza Marlenei Fištnerei. Sanitai Buliņai iedzīšanas sacensībās, ar 3 neizvērtiem mērķiem, 21. pozīcija.
Čempionāta Sporta direktors un sacensību organizators Gundars Upenieks: “Ar gandarījuma sajūtu čempionāts ir noslēdzies, un ir liels prieks, ka tas bija tik kupli pārstāvēts – piedalījās 31. valsts, tostarp gan biatlona lielvalstis, gan tādas, kur biatlons tikai vēl iemanto popularitāti. No valstu komandām esam saņēmuši labas atsauksmes gan par pašu sacensību organizēšanu, gan attieksmi un viesmīlību. Savukārt, runājot par Latvijas sportistu sniegumu, katra diena nāca ar patīkamu intrigu, un tai bija interesanti sekot līdzi. Iekļūt junioru līmenī starp 10 un 20 labākajiem, ir augstvērtīgs rezultāts, un esmu pārliecināts, ka gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē arī tuvākajos gados būs augstvērtīgi rezultāti, kam sekot līdzi.”
“Šī nedēļa Madonas novadam un Latvijas sportam bija vēsturiska – ar šīs dienas iedzīšanas sacensībām oficiāli noslēdzās Eiropas junioru čempionāts biatlonā. Tās vienmēr paliks kā pirmās Eiropas līmeņa biatlona sacensības, kas norisinājušās Latvijā. Esmu pārliecināts, ka arī no sportiskā viedokļa šim ir liels svars jaunās biatlona paaudzes izaugsmē. Savukārt, no pasākumu viedokļa, šis ir pirmais solis, lai nākotnē pretendētu arī uz lielāku biatlona pasākumu organizēšanu. Kā izteicās arī Starptautiskā biatlona federācija, mēs esam EČ junioriem aizvadījuši godam, un turpinot strādāt gan pie infrastruktūras attīstības, gan stiprinot pieredzi pasākumu organizēšanā, pavisam reāls ir scenārijs turpmākajos 10 gados baudīt pasaules līmeņa biatlonu tepat Latvijā,” pārdomās dalās Madonas novada pašvaldības vadītājs Agris Lungevičs.
Visas nedēļas garumā Eiropas junioru čempionāts pulcēja teju 300 sportistus no sekojošo valstu delegācijām: Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas, Serbijas, Šveices, Slovākijas, Taizemes, Ukrainas un ASV.