Pēc LBF pilnsapulces, valde turpina darbu pilnā sastāvā

Šodien norisinājās ikgadējā Latvijas Biatlona federācijas kopsapulce, kuras viens no mērķiem bija ievēlēt trūkstošo valdes locekli, tāpat arī atskatīties uz iepriekšējā sezonā paveikto. Pērn LBF kongresā uz četriem gadiem tika ievēlēta federācijas valde, bet ziemā viens no valdes locekļiem – Intars Berkulis amatu atstāja, un šodien, piedaloties LBF biedriem, viņa vietā tika ievēlēts Lauris Bračka.
Šobrīd LBF valde darbojas sekojošajā sastāvā – par prezidentu pērn kļuvušais Talsu novada sporta skolas direktors Kaspars Sakniņš, Starptautiskās Biatlona savienības tehniskais delegāts un tiesnesis Jānis Bērziņš, Raimonds Bluķis, Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone, juriste Baiba Broka, Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs un Lauris Bračka. Ģenerālsekretāra pienākumus turpina pildīt Juris Pīpkalējs.
“Iepriekšējā sezona biatlonā ir bijusi viena no pēdējo laiku ievērojamākajām – mūsu labākajam biatlonistu duetam jauktajā pāru stafetē Pasaules kausa posmā izdevās izcīnīt bronzas godalgu. Junioros Renārs Birkentāls sezonas laikā vairākas reizes ielauzās TOP 15. Ne mazāk svarīgs notikums – šī gada februārī pirmo reizi Latvijā tika aizvadīts Eiropas līmeņa biatlona pasākums – Eiropas junioru čempionāts junioriem. Madonā atzīstamus rezultātus uzrādīja arī mūsu juniori, kur Latvijas četrinieks: Imants Maļina, Matīss Meirāns, Estere Volfa un Elza Bleidele 27 komandu konkurencē finišēja 13. vietā,” stāsta LBF prezidents Kaspars Sakniņš.
Pilnsapulcē tika apspriestas arī turpmākās ieceres, un raugoties uz nākošo sezonu, junioru vecumā lielākais pieturas punkts jeb mērķis ir sešu junioru starts Dienvidkorejā notiekošajā Jaunatnes olimpiādē. Tāpat junioriem nozīmīgs stars nākošajā sezonā ir tepat kaimiņos – Otepē gaidāmais Pasaules junioru čempionāts. Elitei nozīmīgākais starts nākošajā sezonā – Pasaules čempionāts Slovākijā.
“Biatlonam Latvijā ir senas tradīcijas, kā arī sasniegumi, ar ko varam lepoties, un iepriekšējā sezona daudzējādā ziņā nav bijis izņēmums. Vienmēr ir kur pielikt, un vienmēr ir vieta uzlabojumiem, tomēr pozitīva tendence ir arī paaudžu nomaiņa, kas iezīmējas, tādējādi dodot cerības redzēt to, kā attīstās un uzmirdz jauni talanti. Nebūšu orģināls tādā ziņā, ka uzskatu, ka arī biatlona gadījumā, lai sekotu panākumi profesionālajā līmenī, ir jāstiprina sporta skolu un klubu sadarbība, kas ir pašā pamatā,” turpina LBF prezidents Kaspars Sakniņš.