Noslēdzies Latvijas čempionāts vasaras biatlonā 1.kārta!

28. un 30. jūlijā tika aizvadīts Latvijas čempionāts vasaras biatlonā 1.kārta, kas norisinājās Slēpošanas un biatlona centrā – Cēsis. Dalībnieki sacentās divas dienas, dažādās distancēs.
Piektdien tika aizvadīta individuālā distance uz rolleriem, kur vairākums vecuma grupām bija jāveic 5 apļi, četras šautuves. Elites grupās piedalījās gandrīz visi izlases sportisti. Vīru konkurencē 15 kilometru distancē ar izcilu šaušanu uzvarēja Renārs Birkentāls, otro vietu ieņēma Aleksandrs Patrijuks un trešo – Edgars Mise. Turpretī, dāmām uzvaru 12,5 kilometru distancē, ar četrām kļūdām, izcīnīja Annija Keita Sabule, otrā ierindojās Sanita Buliņa un trešā – Sandra Buliņa. Svētdien sportisti turpināja cīnīties sprintā. Vīrieši veica 10 kilometru distanci, kur ar vienu soda apli, čempiona titulu izcīnīja Aleksandrs Patrijuks, kuram tikai 15 sekundes piekāpās Renārs Birkentāls ar diviem soda apļiem, ieņemot otro pozīciju un Edgars Mise izcīnīja trešo vietu, līderim zaudējot 34 sekundes. Sievietēm bija jāveic 7,5 kilometru gara distance. Ar vienu kļūdu guļus šaušanā, uzvaru izcīnīja Sandra Buliņa, apsteidzot māsu Sanitu Buliņu tikai par četrām sekundēm, trešo vietu ieņēma Annija Keita Sabule.
Jāpiemin, ka sievietēm konkurenci izrādīja arī juniores. Individuālajā distancē Estere Volfa ar trīs kļūdām pēc rezultāta bija otrā, aiz Annijas. Un Elza Bleidele, kura sprintā parādīja labu šaušanu un ātrumu trasē, uzrādīja līdzvērtīgu gala rezultātu Sanitai.
Šīs arī bija atlases sacensības uz Pasaules čempionātu vasaras biatlonā, kuras norisināsies no 24.-27.augustam Osrblie – Slovākijā. Latvijas izlasi pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Renārs Birkentāls, Aleksandrs Patrijuks, Annija Keita Sabule, Sanita Buliņa un Sandra Buliņa.
Pilnus sacensību rezultātus pa grupām atradīsiet mājaslapā – Sacensību rezultāti
Paldies mūsu sponsoriem un atbalstītājiem – Latvijas Olimpiskā vienība, Latvijas Sporta federāciju padome , Latvijas Olimpiskā Komiteja , Valsts policija , Valsts robežsardze , Lapua, Vudlande, RITC, Mežusili, Latvijas Gāze, Latvijas valsts meži , Latvijas armija.