Pieaugušo un junioru izlases ieskrienas pirmssezonas nometnē Idrē.

Pieaugušo un junioru izlase jau vairāk kā divas nedēļas atrodas treniņnometnē Zviedrijā, IdreFjall, kur aizvada svarīgu beidzamo sagatavošanās posmu Pasaules, IBU un junioru kausiem. Aizgājušajā nedēļas nogalē elite aizvadīja savas pirmās sacensības 2023./2024.gada ziemas sezonā.
Šīs sacensības, galvenokārt, bija labs treniņš un atskaites punkts tālākam darbam līdz pirmajām nopietnajām sacensībām. Latvijas komandu pārstāvēja 3 vīrieši – Renārs Birkentāls, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un 4 sievietes – Sanita Buliņa, Sandra Buliņa, Annija Keita Sabule un Elza Bleidele.

Pirmajā dienā norisinājās saīsinātā individuālā distance, vīriešiem 15 kilometri, sievietēm 12,5 kilometri. Vīriešiem labāko rezultātu uzrādīja Renārs Birkentāls, kļūdoties 5 reizes un sasniedzot 12.vietu. Attiecīgi Aleksandram Patrijukam 6 kļūdas šautuvēs un finišā 23.vieta. Sievietēm 13.vietu izcīnīja Sanita Buliņa, kļūdoties 4 reizes. 20.vieta Sandrai Buliņai ar 6 sodiem, 23.vieta Elzai Bleidelei ar 5 sodiem un 31.vieta Annija Sabulei ar 6 kļūdām.
Otrajā dienā sportisti sacentās 10 kilometru un 7,5 kilometru sprinta distancēs. Renāram ar vienu soda apli izdevās sasniegt TOP10 un izcīnīt 8.vietu, kas ir atdzīstams panākums šajās sacensībās, jo startēja dažādu valstu, augstas klases sportisti.
Aleksandrs ar 4 soda apļiem ierindojās 25.vietā un Edgars Mise ar 3 kļūdām 37.vietā. Sievietēm no Latvijas labākā sprintā, ar vienu soda apli bija Sandra, kura sasniedza 20.vietu. Elza Bleidele ar divām kļūdām 27.vietā. Taču nepārāk veiksmīgas šaušanas rezultātā Sanita Buliņa un Annija Sabule izcīnīja attiecīgi 29. un 35.vietu.

Komanda līdz 22.novembrim turpinās treniņus IdreFjall trasē, pēc tam pābraucot uz pirmo Pasaules Kausa posmu Ostersundē.
Junioriem pirmās IBU junioru kausa sacensības gaidāms 9.decembrī, Slovēnijā -Pokļukā.