Andrejs Rastorgujevs uzsāk sezonu ar 4. vietu biatlona klasikā!

Pagājušajā nedēļā sākās 2023./2024.gaza Pasaules kausu sezona. Mūsu komandu pārstāvēja maksimālais sportistu skaits, kas var piedalīties individuālajos startos, tas ir 3 sievietes un 3 vīrieši.

Sestdiena sākās ar Jaukto pāru stafeti, kurā pirmo reizi Andrejs Rastorgujevs startēja kopā ar Anniju Sabuli. Sacensība bija ātra un dinamiska, kā ierasts. Andrejs trasē bija ātrs un ar guļus šaušanu tika galā veiksmīgi, taču šoreiz pievīla stāvus šaušana un izmantojot visas rezerves patronas beigās bija jāveic arī viens soda aplis. Annijai solis trasē nebija tik ātrs, taču šaušanas precizitāte abās pozīcijās bija stabila. Gala rezultātā 20.vieta.
Turpinājumā Jauktajā stafetē Latviju pārstāvēja Renārs Birkentāls, Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Sandra Buliņa.
Visi sportisti savus etapus veica atbildtoši šī brīža fiziskajai formai, kā arī stabili šaujot un izmantojot dažas rezerves patronas. Sandrai stāvus šautuvē nācās veikt vienu soda apli, bet gala rezultātā izcīnījām 17.vietu.

Svētdien sportistiem bija individuālas distances, kur sievietēm bija jāveic 15 kilometri un vīriešiem 20 kilometri.
Labāko rezultātu no latvietēm uzrādīja Sanita Buliņa šaujot 2+0+0+1 izcīnot 57.vietu un parādot ļoti atdzīstamu ātrumu trasē. Annija Keita Sabule parādīja labu šaušanu 0+0+0+2 un izcīnīja 76.vietu, turpretī Sandrai Buliņai ar labu sākumu 0+3+1+2 tomēr nesanāca to turpināt stāvus pozīcijā, līdz ar ko finišā 90.vieta.

Vīriešiem Andrejs Rastorgujevs parādīja teicamu sniegumu gan trasē, gan šaušanā. Kļūdījās tikai vienu reizi beidzamajā stāvus šautuvē un izcīnīja augsto 4.vietu.
Aleksandram Patrijukam 0+3+1+1 un Benāram Birkentālam 4+1+0+1 šoreiz nepārāk veiksmīgi starti un gala rezultātā attiecīgi 91. un 97.vieta.

Tagad divas dienas sportistiem laiks atpūsties un sagatavoties nākamajiem startiem. Atgriežamies pie televīzijas ekrāniem jau 29.novembrī ar sieviešu stafeti, kurā startēs arī Latvijas komanda, kur dāmām pievienosies Baiba Bendika.

Sacensību rezultāti