Pasaules kauss Hochfilzen – Renāram pirmie punkti un TOP40!

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas komandai izdevās sasniegt vēl nebijušu panākumu, kur Renārs Birkentāls pirmo reizi savā karejerā iebrauca TOP40, izcīnīnot 38.vietu sprintā un saņemot arī pirmos PK punktus.

Sacensības sākās ar sprinta distancēm, kur 35.vietu izcīnīja Andrejs Rastorgujevs, šaujot 0+2. 38.vietā Renāram Birkentālam šaujot 0+1, un 83.vieta Edgaram Misem ar šaušanu 1+1. Attiecīgi Andrejs un Renārs kvalificējas nākamās dienas iedzīšanai. Andrejam izdevās pakāpties par sešām pozīcijām, un šaujot 0+0+2+1 izcīnīja 29.vietu. Renārs ar šaušanu 0+1+1+1 cīnījās un beigās ieņēma 48.vietu.

Sieviešu sprintā no mūsu dāmām vien startēja Sandra un Annija. Sanita izlaida sacenibas veselības apsvērumu dēļ. Sandra Buliņa ar labu slēpojumu un šaušanu 2+1 ieņēma 73.vietu un vienu sekundi viņai zaudēja Annija Sabule šaujot 1+0 un galā 75.vieta.

Svētdien norisinājās stafetes, kur Latviju pārstāvēja tikai vīriešu komanda.
Pirmo etapu veica Aleksandrs Patrijuks, kur izmantojot pāris rezerves patronas labi aizvadīja posmu nododot tālāk stafeti Renāram Birkentalam, kurš arī stabili veica savu etapu. Trešo etapu startēja Andrejs Rastorgujevs un mirkli pat cīnījāmies par top 10, beidzamo etapu veica Edgars Mise un gala rezultātā finišu sasniedzām 14.vietā.

Paldies sportistiem par intensīvo nedēļas nogali. Tagad jau komanda atrodas Šveicē, Lenzerheidē un ceturtdien sākas trešais Pasaules kausa posms, kur pirmās sacensības ir sieviešu sprints! Veiksmi komandai!