Trimestris noslēdzas ar Pasaules Kausu Lenzerheidē!

Aizvadītajā nedēļas nogalē sportisti sacentās Šveices kalnos, Lenzerheidē. Tika aizvadītas sprinta, iedzīšanas un masu starta distances.

Posms sākās ar sieviešu sprintu, kur uz starta stājās divas Latvijas sportistes. Annija Sabule ar šaušanu 1+2 ieņēma 79.vietu, kamēr Sandra Buliņa šaujot 1+3 ieņēma 82.vietu. Sanita Buliņa nestartēja jau otro posmu, jo veselības problēmu dēļ pēc Ostersundes devās uz Latviju.

Piektdien startu deva vīriešu sprintam, kur arī diemžēl tikai uz starta divi Latvijas biatlonisti. Andrejs Rastorgujevs ar šaušanu 1+1 ieņēma 34.vietu un kvalificējas sestdienas iedzīšanai, turpretī Aleksands Patrijuks ar šaušanu 0+4 ieņēma 86.vietu. Renārs Birkentāls startam bija pieteikts, bet veselības problēmu dēļ uz starta iziet nevarēja.
Iedzīšanas sacensībās Andrejs sāka ar 34.vietu un atpalicību no līdera vienu minūti un 53 sekundes. Šaujot trīs reizes pa nullēm un ceturtajā šautuvē kļūdoties divas reizes, viņam izdevās pacelties par 12 pozīcijām un gala rezultātā izcīnīt 22.vietu!

Beidzamajā sacensību dienā norisinājās Masu starts, kur arī Andrejs kvalificējas pēc kopvērtējumā ieņemtās 21.vietas. Andrejs sacensībās veica izcilu šaušanu, nekļudīties nevienu reizi un izcīnīja augsto 10.vietu, galā zaudējot līderim 58 sekundes. Prieks par augsto panākumu šajā nedēļas nogalē!

Tagad sportisti ir devušies uz Latviju, lai trenētos, uzkrātu spēkus un nosvinētu svētkus mājās!
Paldies ikvienam, kurš atbalstīja mūsu sportistus 2023.gadā. Jau 4.janvārī pirmās sacensības jaunajā 2024.gadā Pasaules Kausa posmā Oberhofā, Vācijā!