Latvijas Biatlona federācijas paziņojums medijiem

Latvijas biatlona federācija (LBF) veiksmīgi turpina cīņu par augstiem mērķiem 2023./2024. gada sezonā.

Latvijas biatlona komanda uz pēdējiem trīs šīs sezonas Pasaules kausa posmiem, kas notiks Norvēģijā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, ir devusies ar ambiciozu mērķi nopelnīt nepieciešamos kvalifikācijas punktus, lai jau nākamajā sezonā dalībai Pasaules kausā varētu pieteikt četrus vīriešus un četras sievietes, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu Latvijas komandu sastāvu individuālajās disciplīnās gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.
Tas ir īpaši svarīgi, gatavojoties olimpiskajām spēlēm 2026.gadā, kur mērķis ir ar maksimālu sportistu skaitu būt pārstāvētiem visās distancēs, izcīnot kvalifikāciju startam Olimpiskajās spēlēs stafešu komandām sievietēm gan vīriešiem. Latvijas Biatlona federācija (LBF) ir īpaši pateicīga līdzjutējiem, sponsoriem un atbalstītājiem par emocionālo, morālo, kā arī finansiālo atbalstu, kas ir būtisks komandas turpmākajiem startiem.
Sadarbība ar Starptautisko Biatlona federāciju (IBU) ir LBF vitāli svarīga.

LBF augsti vērtē saņemto atbalstu un papildus finansējumu nepieprasīja, kamēr nav izmantotas visas iespējas, ko LBF var darīt patstāvīgi, lai nodrošinātu sezonas mērķu izpildi. IBU tiek informēta par LBF aktivitātēm, starp federācijām aktīvajā sacensību sezonā notiek intensīva informācijas apmaiņa, lai nodrošinātu Latvijas komandas veiksmīgu dalību sacensībās.

Finansējums un izdevumu pieaugums

LBF vēlas precizēt medijos izskanējušo informāciju par federācijas saņemto finansējumu. Izdevumi, kas jāsedz sezonas laikā visās saimnieciskajās un sadzīves nozarēs ir ievērojami pieauguši, ietekme skar biatlonu kā tehnisko sporta veidu. Uzturēšanās izmaksas pasaules kausu, IBU kausu, Eiropas čempionātā, Pasaules čempionātā, Eiropas jauniešu un junioru čempionāta, Pasaules jauniešu un junioru čempionātu norises vietās ir cēlušās par 20-25% salīdzinoši ar iepriekšējo sezonu, transporta un komandas loģistikas nodrošināšanas izmaksas ir augušas par 20%, tehniskā personāla un slēpju servisa apkalpojošā personāla izmaksas ir augušas par 20%. Jāuzsver slēpju servisa materiālu izmaksu pieaugums. Precizējam, IBU paspārnē notikušajās sacensībās no 2023./2024. gada sezonas vairs nedrīkst izmantot fluoru saturošus slēpju apstrādes materiālus, materiāli tehniskā bāze bija jāatjauno veicot ievērojamus ieguldījumus.
LBF ambīcijas un mērķi 2023/2024 sezonā ir salīdzinoši augstāki, tas neizbēgami nozīmē papildus izmaksas, mūsu sportistu sasniegumi nupat notikušajā Pasaules čempionātā to apliecina.
Detalizētu informāciju par finansēm LBF publicēs pēc sezonas beigām savā mājaslapā.
Pēc faktisko izmaksu apkopošanas tiks sniegta informācija par ziedojumu izlietojumu un 2023/2024 gada finanšu rādītājiem. Aktīvajai sezonai turpinoties izdevumu pozīcijas saglabājas, preču un pakalpojumu apmaksas tiek veiktas ar priekšapmaksu, finansējumam sekojot pēc sacensībām un sezonas beigās, LBF turpina rūpēties par komandas nodrošināšanu.
Līdzjutēju atbalsts ir vitāli svarīgs.

LBF no sirds pateicas visiem ziedotājiem, kas līdz šim ir saziedojuši 15159.22 EUR.
Ziedojumi kā viens no finansējuma piesaistes avotiem nav nekas neierasts, tā praktizēšana nav unikāla – to izmanto arī citas sporta federācijas, piemēram Latvijas kamaniņu sporta federācija https://kamanas.lv/lv/donate; Peldēšanas sporta atbalsta fonds https://peldesanasfonds.lv/ziedot/ , Australian Sports Foundation, Biathlon – 2024 Youth Olimpics, International Orienteering federation u.c.
Biatlons salīdzinoši ar citiem sporta veidiem nevar iegūt līdzekļus no sacensību biļešu pārdošanas, tādejādi biatlona draugiem un sporta veida cienītājiem nav iespēju finansiāli atbalstīt sporta veidu, balsojot ar saviem maciņiem. Mūsu līdzjutējiem līdz šim nav bijis iespēju tiešā veidā iesaistīties biatlona attīstībā, atbalstīt savu sporta veidu finansiāli ir atbalstāma un godājama prakse.
LBF no sirds pateicas visiem ziedotājiem par atbalstu! Aicinām līdzjutējus turpināt aktīvi atbalstīt Latvijas biatlona komandu tai skaitā finansiāli kļūstot par nozīmīgu balstu mūsu turpmākajos sasniegumos.
Ziedojumu var veikt:
• LBF mājaslapā: https://www.biatlons.lv/

E-pasts: [email protected]
Tālrunis: +371 67378570

Latvijas Biatlona federācijas valde