Noslēdzies Pasaules čempionāts vasaras biatlonā ar diviem latviešiem TOP10!

Šodienas masu startā Latviju pārstāvēja divi sportisti – Andrejs Rastorgujevs un Renārs Birkentāls. Sacensības bija dinamiskas un neparedzamas līdz pat finišam. Pēc otrās šautuves Andrejs bija izvirzījies vadībā, bet stāvus šaušanā pieļāva divas kļūdas un turpināja cīņu par TOP6, un galā spraigā cīņā izvilka 4.vietu. Renārs šāva labi un sacensību laikā turējās priekšgalā, attiecīgi finišējot 10.vietā, kas ir viņa augstākais sasniegums elites grupā līdz šim! Jāpiebilst, ka ātrums trasē arī abiem latviešiem bija ļoti konkurētspējīgs ar lielajām nācijām.

Vakardienas sprintā no mūsu dāmām labāko rezultātu parādīja Annija Keita Sabule, kura ar divām kļūdām finišēja 27.vietā, bet ar to mazliet pietrūka, lai šodien stātos uz starta masu startā.
Sandrai Buliņai un Sanitai Buliņai abām pa piecām kļūdām šautuvēs, kas liedza pacīnīties par TOP30. Finišā attiecīgi 42.vieta Sandrai un 46.vieta Sanitai.

Vīrieši sprints diemžēl noslēdzās uz nepārāk patīkamas nots. Andrejs pēc izcīnītās 2.vietas, saņēma diskvalifikāciju, jo atstāja šautuvi ar ne pilnībā uzliktu šauteni uz pleciem, ko žūrija uzskatīja par apdraudējumu apkārtējiem. Taču Renārs ar vienu kļūdu stāvus šautuvē sasniedza augsto 13.vietu, apliecinot, ka viņš ir konkurētspējīgs ar top klases biatlonistiem.
Diemžēl Aleksandram septiņas kļūdas šautuvē un 62.vieta finišā.

Prieks par Latvijas komandu, sportistiem un treneriem! Apsveicam ar sasniegtajiem rezultātiem.
Sieviešu sprinta sacensību rezultāti
Vīriešu sprinta sacensību rezultāti
Vīriešu Masu starta sacensību rezultāti