Starptautiskās biatlona savienības projetka ietvaros Latvijas jaunie sportisti piedalās Liotoppen biatlona festivālā

Liatoppen biatlona festivāls
Pateicoties IBU un tās sadarbībai ar Norvēģu biatlona federāciju, četriem Latvijas jaunajiem biatlonistiem, no 10.-15.aprīlim bija iespēja piedalīties starptautiskā attīstības nometnē Geilo, kur jaunieši piedalījās Liatoppen biatlona festivālā. Liatoppen festivāls ir lielākās biatlona sacensības bērniem un jauniešiem vecumā no 9-16 gadiem. Ik gadu festivālā piedalās ap 1000 jauno sportistu.

Nometnes mērķis bija dot jauniešiem iespēju piedalīties sacensībās un kopā ar citu valstu sportistiem rast iedvesmu tālākai attīstībai un mīlestībai pret biatlonu, un veidot draudzības saites lielajā biatlona ģimenē.

Festivāls 12.aprīlī iesākās ar stafetēm. Interesanti, ka visi nometnes dalībnieki startēja apvienotās komandās, kur dalībnieku gadu summa nedrīkstēja pārsniegt 36. 13-16 gadu grupā Rihards Lozbers, kopā ar jauniešiem no Kazakstānas un Igaunijas, izcīnīja 5.vietu, Alvja Pivora komanda (Latvija, Čehija, Šveice) – 6.vietu. Dārta Šķēle, kopā ar Bulgārijas un Šveices jaunietēm, ierindojās 19.pozīcijā, bet Alises Plātes komandai (Latvija, Kazakstāna, Čehija) 40.vieta. Kopā uz starta izgāja 52 komandas puišiem un 50 komandas meitenēm. Izlozes kārtībā, visas komandas bija sadalītas trijās starta grupās un startēja atsevišķi.

Uz individuālajiem startiem skatījāmies ar lielākām cerībām, kas arī piepildījās. Lielisks starts mūsu puišiem sprinta sacensībās – neskatoties uz 5 kļūdām šautuvē (4+1), Rihards izcīnīja 2.vietu M15 grupā, Alvim pa kļūdai katrā šaušanā (1+1), un 5.vieta. S15 grupā Dārtai ļoti labs sākums un pēc pirmās šautuves 10.pozīcija, taču 4 kļūdas otrajā šautuvē un finišā 29.vieta. Alisei 6 kļūdas šaušanā (4+2) un 32.vieta.

Pēdējā festivāla dienā viena no biatlona aizraujošākajām disciplīnām – masu starts! Meitenēm uz starta tikai Alise, jo Dārta slima. Alisei ļoti atdzīstams sniegums. Savā braucienā viņa uzreiz izvirzījās līderu grupā un finišēja kā otrā (2+1), kopvērtējumā izcīnot augsto 15.vietu. Ļoti gaidījām masu startu puišiem! Ja sprinta distancē Alvis itin labi tika galā ar brāzmaino vēju, tad šoreiz tas neizdevās – pieci (3+2) soda apļi neļāva pakāpties augstāk par 17.vietu. Rihards ātrs gan šautuvē, gan trasē un, neskatoties uz 4 soda apļiem (2+2), izcils sacensību noslēgums – 1.vieta M15 grupā.

Ceram, ka gūtā pieredze visiem nometnes dalībniekiem būs kā motivācija turpmākiem treniņiem un augstākiem mērķiem!

Trenere – Agnese Caune